Els paraigües vermells


ELS PARAIGÜES VERMELLS

Ran del camí cobert de pedretes blanques comença la vinya, d’un verd espès, amb
els verols adolescents, joiosos sota el sol roent.

A l’altre costat del camí, un mur baix de pedra seca separa un altre tros de vinya.
Dues notes de color vermell esquitxen el verd que inunda el paisatge: uns testos rodons com cireres, alineats sobre el mur i, al fons, uns paraigües que avancen lentament i protegeixen uns visitants del sol inclement del migdia.

Cap al fons, al mig del mar de verdor, sobresurten les punxes d’uns xiprers que, alternats amb baladres, ressegueixen el camí que travessa les vinyes.

Al fons de tot, el perfil de les muntanyes queda difuminat per la llum calitjosa del migdia d’agost.

L’Aureli es va llevar el barret i es va rascar la calba mentre comptava els paraigües vermells.

-          Cada vegada venen més dones. Deu paraigües. Segur que son deu dones. No sé perquè venen. No hi entenen res i només es fixen en tonteries.

Els paraigües vermells esclataven al mig del verd. Forçaven  a mirar-los i l’Aureli els veia avançar ondulants, brillants, setinats. Si agafaven el camí per anar a  les oliveres, s’acostarien prou allà on era ell i podria comprovar el nombre de dones.

Es va tornar a posar  el barret i s’ajupí per seguir fent la poda dels pàmpols que feien ombra al raïm,  que ja lluïa ple i rodó però encara verd, pobre de llum i escalfor.

El va acaronar un ventijol molt suau i llavors va sentir una olor lleugera, dolça, vulnerable. No era de terra, ni de pàmpol, ni de soca. No era de vinya. Es va aixecar i tot seguit la va veure. La dona avançava amb calma, amb el cap cot, els braços lleugerament alçats i les mans esteses davant seu tocant amb delicadesa els ceps, les fulles, cercant quelcom.

 --No es bo remoure els ceps. ¿Per què vol tocar el raïm?

Ella alçà el cap, mirant cap a un horitzó que per ella no existia. L’ expressió tranquil.la, serena, segura. La mirada buida. La veu clara i ferma.

-          -- Perquè vull sentir la seda de la seva pell.

L’Aureli s´hi acostà. Amb la seva ma tosca va agafar aquelles mans  càlides i les va posar sobre un gotim de raïm.

Aquesta dona. Aquesta dona no portava paraigua vermell.



Vinyes verdes amb paraigua vermell. Acrílic.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sóc un numero senar